lauantai 11. kesäkuuta 2016

Oleilua ja jääteetä

Huhheijaa, mitä pyöritystä. Mutta nyt on ristiäiset takanapäin. Meidän pikkuprinssi sai nimekseen Miska, Miska Juhani Leppikangas. Tilaisuus oli kaunis, kastemekkona oli tänä vuonna 80 v täyttävä sukumekko, jossa on kastettu mm. äitini, minut, tyttäreni ja nyt hänen poikansa. Musiikkiesityksenä kuultiin Soili Perkiön ja Hannele Huovin Kun on oikein pieni. Satakielikurkkuinen ystävättäreni lauloi serkunpoikien (+ yhden tyttöystävän) soittaessa. Pappi puhui rajoista ja rakkaudesta sekä suukoista ja saduista. Evankeliumin luki minun isäni, Raimo Juhani. Tarjoilut olivat onnistuneet ja kaikilla oli mukavaa.

Miska 1 kk

Olimme jo suunnitelleet lähtevämme mökille heti juhlien jälkeen. Niinpä minä, tyttäreni ja Miska suuntasimme auton nokan kohti Kirkkonummea ja luontoa. Siellä järven rannalla saimme päästää tyttöporukalla kaikki leipomis- ja siivoushöyryt tuulen vietäviksi. Pelasimme korttia ja kikatimme. Oli varsin ihanaa ja rentouttavaa. Valitettavasti jouduimme jo palaamaan Turkuun, mutta ehdimme kuitenkin levätä - edes hetken.

Näkymä rantasaunalle

Eipä minulla täällä kotonakaan mitään niin ihmeellistä. Viimeinkin saan vaan oleilla, eikä pidä hyysätä ja höösätä koko ajan jotakin. Eilen vietettiin jääteen päivää. Ollessani kirjastossa töissä, bongasin mielestäni maailman parhaan jääteen ohjeen. Tätä perusohjetta maustan välillä mintulla, välillä sitruunamelissalla, usein juomme ihan tällaisenaan. Musta tee voi olla maustettua ja inkiväärin ja limet hommaan mieluiten luomuna. Sokerina suosin edelleen kookosta.


Inkiväärinen jäätee

1,5 l vettä
100 g tuoretta inkivääriä
2 rkl mustaa teetä 
2-2½ dl (kookos)sokeria
2 limettiä

1. Kiehauta vesi, teelehdet ja ohuiksi siivuiksi leikattu inkivääri kattilassa.
2. Nosta kattila pois kuumalta levyltä, lisää joukkoon sokeri 
ja anna liemen hautua kannen alla n. 10 min.
3. Siivilöi neste kannuun tai pulloon ja lisää ohuiksi leikatut limeviipaleet. 
Jäähdytä ja nauti.


Tässäpä siis tämänpäivän ohjelmaa. Mandalan virkkausta käsityöhuoneen sohvalla, jääteetä ja tausta"musiikkina" Tommi Kinnusen Lopotti. Se tulee merkattua Helmethaasteen kohtaan 49, vuonna 2016 julkaistu kirja. Kohtaan 21 (1700-luvulla kirjoitettu kirja) luin Voltairen Candiden. Se muistutti minusta uskomattomine seikkailuineen 1001 yön satuja. Ja sarjakuvakirjana tartuin Veikko Savolaisen Joonakseen. Se on iso ja painava, mutta niin ihanan 50-lukuinen. Sitä on aina yhtä ihana lukea.


2 kommenttia:

  1. Onnittelut pienelle Miskalle! Tuo onnistuneiden juhlien jälkeinen rentouden ja vapauden tunne on kyllä mahtava :-) kiitos jääteen ohjeesta, sen pakkaan mukaan tulevalle kesämökkiajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella mahtava! Nyt on kyllä hieman "hukassa" oleva olo, kun ei ole mitään pakollista tehtävää, koti siisti ja saa oikeesti miettiä, että mitä huvittaisi tehdä =)

      Poista